Българите вече са по-склонни да застраховат имуществото си. Българите вече

...
Българите вече са по-склонни да застраховат имуществото си. Българите вече
Коментари Харесай

Българите вече са по-склонни да застраховат имуществото си


Българите към този момент са по-склонни да застраховат имуществото си. Българите към този момент са по-склонни да застраховат имущество. Това изясни в изявление за БНР Нина Колчакова, общоприет секретар на Асоциацията на българските застрахователи.

Асоциацията прави дългогодишно изследване с едни и същи въпроси, ориентирани към един и същи кръг хора – на уеб страницата „ Моите пари “.

„ Тази година за първи път отчитаме промяна на отношението към застраховането. Отчитаме и наклонност да са склонни повече пари да похарчат на година за застраховка на домашно имущество. “В прилежащите ни страни има много по-висока застрахователна просвета, означи Колчакова.

„ В Централна Европа безусловно всеки дом е застрахован. В Гърция беше доста ниско покритието на застраховки за домашно имущество. Правителството регистрира, че това основава обществен риск за обществото им. Прокараха закон напълно неотдавна – който си направи застраховка „ Домашно имущество “, получава отстъпка от общинския налог. “

Държавата и общините застраховат имуществото си, само че няма статистика за това, посочи Нина Колчакова. Относно застраховките на земеделска продукция специалистът съобщи, че „ има слабо и постепенно повишаване на застрахованата продукция “.

Преобладаващата у нас застраховка е КАСКО, регистрират от Асоциацията на българските осигурител.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР