Българите в Южна Испания са започнали да търсят начин, с

...
Българите в Южна Испания са започнали да търсят начин, с
Коментари Харесай

Българи, живеещи в Испания, искат полети и до Пловдив, за да се прибират по-лесно

Българите в Южна Испания са почнали да търсят метод, с който да стигнат вътрешността на страната. Те се оповестиха за постоянни полети от Малага до Пловдив. Така пестят средства и време, с цел да се приберат до домовете си. Липсата на връзка с вътрешността на страната се оказва проблем и за туристите, които желаят да посетят курортите и забележителностите надалеч от София, оповестява Нова телевизия.

“Няколко пъти съм спала на летище София, тъй като нямам комфортен превоз до дома ”, описа Мариана Димитрова.

Българите в Испания се включиха в петиция за откриването на постоянни авиолинии от Малага, Валенсия, Барселона и Мадрид до Пловдив.

“Смятаме, че това ще бъде значима стъпка към възстановяване на въздушния превоз в района и ще способства за по-лесния достъп на българите до родните им места, свързаността с техните близки и развиването на туризма. “, изясни изпълнителният шеф на Летище Пловдив и представител на Фонда Дойчин Ангелов.

Оказва се, че летището не може да влага в тласъците, които самолетните компании желаят за разкриване на линиите, само че това може да се случи посредством Фонда за развиване на аеропорта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР