Българите в РСМ заслужават и трябва да бъдат защитавани, трябва

...
Българите в РСМ заслужават и трябва да бъдат защитавани, трябва
Коментари Харесай

Джамбазки: Не мислих да ходя в Северна Македония, но как да откажа такава покана

„ Българите в РСМ заслужават и би трябвало да бъдат защитавани, би трябвало да създадем всичко допустимо това да се случи ”. Това съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки пред Нова ТВ.
Прочетете още
Той разяснява дипломатическите искри сред София и Скопие. Снощи след Съвет по сигурността президентът на РСМ Стево Пендаровски разгласи, че ще предложи на държавното управление да вкара възбрана за влизане в страната на един евродепутат от България и още няколко български политици поради дейностите, които подхващат против Скопие. Поводът са честванията на Гоце Делчев на 4 февруари в македонската столица.

Пендаровски не назова име на българския евродепутат, само че македонските медии написаха, че той евентуално засяга евродепутата от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

„ Не мислех да вървя в РСМ, само че по какъв начин да откажа такава покана – сигурно ще отида ”, сподели Джамбазски.

 „ Ако някъде би трябвало да се търси сръбска, съветска, коминтерновска връзка – тя е в Скопие, не в България ”, сподели още Джамбазки. „ Македонизмът като политическа теория, като оръжие против България, постоянно е предизвикан от Белград и Москва, в никакъв случай от България ”, счита още Джамбазки.

„ В Скопие се чува ехото от дилемите, сложени им от Белград и Москва, които гледат да разделят българското общество, да настройват обществото в Македония против България ”, продължи евродепутатът.

„ В Скопие се развихря антибългарска акция. Преследват се българи поради тяхното самоопределяне. Има етническо пречистване. В РСМ се атакуват българи, тъй като са българи. Ако има европейска полезност тя е правото на самоопределяне, а сега правото на самоопределяне на българите в Македония се отхвърля. Това не може да бъде държава-член на Европейски Съюз. Може да е член на някакъв различен съюз, не на европейския ”, сподели Джамбазки.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР