Българите в РСМ заслужават и трябва да бъдат защитавани, трябва

...
Българите в РСМ заслужават и трябва да бъдат защитавани, трябва
Коментари Харесай

Джамбазки: Не мислех да ходя в РС Македония, но как да откажа такава покана

„ Българите в РСМ заслужават и би трябвало да бъдат защитавани, би трябвало да създадем всичко допустимо това да се случи ”. Това съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки пред. Той разяснява дипломатическите искри сред София и Скопие.

Снощи след Съвет по сигурността президентът на РСМ Стево Пендаровски разгласи, че ще предложи на държавното управление да вкара възбрана за влизане в страната на един евродепутат от България и още няколко български политици поради дейностите, които подхващат против Скопие. Поводът са честванията на Гоце Делчев на 4 февруари в македонската столица. Пендаровски не назова име на българския евродепутат, само че македонските медии написаха, че той евентуално засяга евродепутата от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

„ Не мислех да вървя в РСМ, само че по какъв начин да откажа такава покана – сигурно ще отида ”, сподели Джамбазки.

 „ Ако някъде би трябвало да се търси сръбска, съветска, коминтерновска връзка – тя е в Скопие, не в България ”, сподели още Джамбазки. „ Македонизмът като политическа теория, като оръжие против България, постоянно е предизвикан от Белград и Москва, в никакъв случай от България ”, счита още Джамбазки.

„ В Скопие се чува ехото от дилемите, сложени им от Белград и Москва, които гледат да разделят българското общество, да настройват обществото в Македония против България ”, продължи евродепутатът.

„ В Скопие се развихря антибългарска акция. Преследват се българи поради тяхното самоопределяне. Има етническо пречистване. В РСМ се атакуват българи, тъй като са българи. Ако има европейска полезност тя е правото на самоопределяне, а сега правото на самоопределяне на българите в Македония се отхвърля. Това не може да бъде държава-член на Европейски Съюз. Може да е член на някакъв различен съюз, не на европейския ”, сподели Джамбазки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР