Българите в чужбина гласуваха на предсрочните парламентарни избори в неделя

...
Българите в чужбина гласуваха на предсрочните парламентарни избори в неделя
Коментари Харесай

Вотът в чужбина - масов, у нас вял

Българите в чужбина гласоподаваха на предварителните парламентарни избори в неделя по-активно от гласоподавателите у нас. На доста места в секциите зад граница се образуваха дълги опашки от чакащи да упражнят вота си.
Избирателната интензивност у нас е била съвсем колкото през ноември м. година Към 16 часа тя е 25,58% при дали своят вот 1 688 944 души, съобщи представителят на ЦИК Цветозар Томов. Това е с към 9 хиляди индивида по-малко, в сравнение с в същия час на предишните избори. Процентът на интензивност обаче е еднакъв, посочи Томов. 
621 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите са получени в Министерство на вътрешните работи. За осъществени закононарушения на изборния развой до късния следобяд бяха арестувани 77 души. Съставени са 1982 предупредителни протокола.
Социолози предвиждат, че в 48-то Народно заседание ще влязат 7 партии и обединения. По предварителни данни това са ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България ", " Възраждане ", " Демократична България ", " ИТН ".>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР