Българите в чужбина да имат лична карта, с която да

...
Българите в чужбина да имат лична карта, с която да
Коментари Харесай

Патриотите предлагат специална лична карта за българите в чужбина

Българите в чужбина да имат персонална карта, с която да могат гладко да посещават свободно страната и даже да работят в нея. Това ще бъде заложено в план за промени на Закона за персоналните документи, изясни за OFFNews депутатът Юлиан Ангелов.

Подобна мярка ще помогне на сънародниците ни зад граница за превъзмогване на избрани административни спънки.

" В момента има варианти за престояване на лица от български генезис, само че когато става въпрос за непрекъснато престояване, в случай че си пропуснал една година да влезеш в страната, губиш правото си. Има и хора, които имат единствено едно поданство, тъй като страната, в която живеят, не разрешава двойното поданство ", разясни Ангелов. 

В закона ще бъде записано, че персоналната карта за българи зад граница ще се издава в къси периоди. Този документ ще им дава опция с изключение на да влизат когато и да е в страната, само че и да учат и работят. " Което ще помогне и за спомагателна работна ръка ", сподели Ангелов, като разясни, че мярката е в сходство с демографската политика и политиката за българите зад граница, заложени в управническата стратегия.

" Това са съответни ограничения, които сме набелязали с оглед целите в съдружната стратегия, един от които е демографската политика и българите зад граница и приобщаването им ", сподели Ангелов. 

В момента текстовете се съгласуват с неправителствени организации, синдикати, работодателски организации, а също и с институциите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР