Българите умират не заради коронавируса, а заради хаоса в управлението

...
Българите умират не заради коронавируса, а заради хаоса в управлението
Коментари Харесай

Радев: Хората измират от хаоса и лошото качество на живот

Българите умират не поради ковид, а поради хаоса в ръководството на рецесията, поради напускащите от 10 година лекари и медицински сестри и от неприятното качество на живот. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти.

" Умират от неприятно качество на живот, от липса на предварителна защита и профилактика и от блокиране на лекуването на доста други рискови заболявания “, акцентира президентът. Той означи още, че НЗОК се източва, не се вършат никакви промени, закриват се общински лечебни заведения, а " в този момент кабинетът се пробва да внуши, че отговорни са болните ".

Според Радев противоепидемичните ограничения се вземат на пожар, без да се вземат поради обществени и стопански аспекти, без да се мисли и за следствията от тях.

Президентът дефинира Бюджет 2021 като разоряващ. " Следващият кабинет ще бъде подложен в извънредно неподходяща обстановка – опоскана хазна, банкрутирали семейства и бизнеси, липса на доходи и промени, евентуално и обществени напрежения, тъй като при този бюджет проходите няма от кое място да дойдат и обществените разноски неизбежно ще бъдат спрени ", сподели Радев. Но акцентира, че няма да се първият български президент, наложил несъгласие на държавния бюджет.

Радев не пропусна и тематиката за неслучилия се нов главен закон. " Конституцията на ръководещите завърши още по-срамно, в сравнение с стартира (…) Премиерът употребява конституцията, с цел да завоюва още няколко месеца на власт с задачата те да вършат изборите по техните правила ".

На рецензия бе подложена и политиката на кабинета по въпроса за участието на Северна Македония в Европейския съюз.

" Правителството години наред излъчваше великодушни обещания за безусловна поддръжка за участието на Северна Македония в Европейски Съюз. Резултатът го виждаме през днешния ден – прекомерно късно и с голямо забавяне държавното управление се сети, че би трябвало да отстоява националния интерес и по тази причина в този момент изпадна в изолираност ", разяснява президентът. И добави, че след „ открит и спокоен диалог “ всичко, наследено от Титовия режим, би трябвало да отпадне от настояванията на македонска страна и по този начин ще стане допустимо България да поддържа механизъм с ясни критерии, опция за верификация и ясни измерители на постигнатия напредък ".

Румен Радев отбрани решението си да не одобри назначението на някогашния външен министър Даниел Митов на дипломатически пост, защото правилото му е " да изпраща одобрени потвърдени експерти от кариерата ", които да отстояват ползите на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР