Българите, участващи в трафика на кокаин от Латинска Америка за

...
Българите, участващи в трафика на кокаин от Латинска Америка за
Коментари Харесай

Българите, участващи в трафика на кокаин от Латинска Америка, най-често отговарят за транспорта

Българите, участващи в трафика на кокаин от Латинска Америка за Европа, най-често дават отговор за превоза. Това заяви пред " Хоризонт " Стефан Бакалов от Агенция " Митници ". Само преди няколко дни двама наши сънародници бяха хванати в Перу с кокаин на стойност към 200 милиона $. 

Българите, работещи като мулета и трафиканти на кокаин, вземат към 2000 $ на курс, описват специалисти. В последната година на летище София са хванати общо 12 кг от опиата. В нито един от случаите обаче трафикантите не са от България. Най-често това са разнообразни жители от страни в Латинска Америка.

Стефан Бакалов, шеф на бранша за битка с опиатите в Агенция " Митници " на летище София:

" Последните няколко случая са на дами, латиноамериканки, които идват за туризъм в България, млади дами ".

При сходни случаи на този са хванатите българи, службите постоянно обменят информация, изяснява Бакалов. Той добави, че Перу е измежду страните в света, произвеждащи най-вече кокаин.

В последните 10 години Колумбия и Перу спорят за първото място по експорт. През последната година дял от по огромната продукция се пада на Перу. 38-40 % е кокаинът, който се създава в Перу.

От свои източници в службите " Хоризонт " научи, че двамата хванати в Перу българи са отпътували за там преди дни от Летище София. Единият от тях е родом от столицата.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР