Българите теглят пари, за да преживяват, показват данни от Националния

...
Българите теглят пари, за да преживяват, показват данни от Националния
Коментари Харесай

Българите теглят пари, за да преживяват и плащат сметки

Българите теглят пари, с цел да претърпяват, демонстрират данни от Националния статистически институт. Развалят се депозити, с цел да се купува храна и да се заплаща ток. В началото на предходната година депозитите са били съвсем 63 милиарда лв., а в края на годината стигат до 67 милиарда, съобщи Нова телевизия.

Някои хора избират да се премястат от огромния град в провинцията заради редица аргументи, в това число и стопански. " Българинът употребява повече от 30% от приходите си за храна, тъй като заплатата му е ниска. Огромният проблем сега са високите цени на силата. Трябва да се ограничи износа на ток " това сподели в " Твоят ден " по NOVA NEWS Ваня Григорова от КТ " Подкрепа ". Според нея Данък добавена стойност и акцизи могат да се понижат, а прекъсване на вноса на съветски газ ще е проблематичен въпрос за цяла Европа и за България. " От идващия отоплителен сезон цените ще са доста по-високи, енергийната беднотия също значи болест и гибел ", акцентира тя.

Икономистът Румен Гълъбинов съобщи, че намалавят ниските спестявания на хората и средствата отиват за битови потребности, а по-заможните теглят пари и влагат в парцели. Първите са по-голямата група, вторите са по-малко. " От предходната година стартира нарастването на всичко, войната в този момент задълбочи този развой. Вече одобряваме за обикновено, че ще имаме двуцифрена инфлация ", сподели още той. " Освен обезщетения към потребителите за високите цени на електрическата енергия, може да се смъкна Данък добавена стойност за ток, всички по веригата ще завоюват ", счита Гълъбинов.

Относно ембарго за импорт на петрол от Русия, икономистът съобщи, че ще сме пострадали, тъй като нашата рафинерия работи с съветски петрол.

" Но тя е работила е с различен, би трябвало да се потърсят различни източници. Въпросът за прекъсване на съветския газ към момента не е решен ", означи Румен Гълъбинов.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР