„Българите сме европейски граждани не по-малко от германците или италианците.

...
„Българите сме европейски граждани не по-малко от германците или италианците.
Коментари Харесай

Ева Майдел пред български ученици в Брюксел: Не оставяйте другите да определят в каква Европа да живеете

„ Българите сме европейски жители не по-малко от германците или италианците. Затова би трябвало да имаме самочувствието да предлагаме и обсъждаме с другите европейци хрумвания в каква Европа желаеме да живеем, какъв брой пари и за какви действия да се влагат. Гласът на младите се чува все по-силно в Брюксел и по тази причина е значимо повече български младежи да са дейни и любопитни като вас, с цел да не оставате другите да вземат решения за вашето бъдеще. “ Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на среща с 45 български възпитаници от Пловдив и Стара Загора във вторник 9 април 2019 година в Европейския парламент в Брюксел, оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ.

„ Всеки младеж би трябвало да е наясно, че ученето на нови познания и умения няма да спре със довеждане докрай на приблизително или висше обучение, както е било до скоро. Развитието на технологиите и стопанската система е по-бързо от всеки път и на процедура е невероятно в учебно заведение да получите всички познания, които ще ви трябват за работа. Затова в самодейността „ Научи ме да умея “, която организираме със съдружие Образование България 2030 организираме работилници за уменията на 21-и век. Вече над 2000 възпитаници от цяла България минаха образованието за умения като работа в екип, адаптивност, връзка, сериозно мислене ", добави Ева Майдел, която е основател и съоновател на сдружението Образование България 2030.

Учениците от Френската езикова гимназия "Антоан дьо-Сент Екзюпери " в Пловдив и ГПЧЕ "Ромен Ролан " в Стара Загора са част от семинар на Европейския парламент, в който заеднo с връстници от цяла Европа дебатират по тематики от голяма важност за бъдещето на Европейски Съюз като климатичните промени, битката с дезинформацията и цифровите умения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР