Българите ще похарчат по около 500 лева за купон на

...
Българите ще похарчат по около 500 лева за купон на
Коментари Харесай

Криза ли? 560 000 нашенци ще похарчат по 5 стотака за курорти и пътуване по празниците

Българите ще похарчат по към 500 лв. за ваучър на Нова година, в случай че решат да честват отвън дома си и да пътуват у нас или в чужбина. Това съобщи пред „ Телеграф ” Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма. Цените на нощувките варират у нас и в чужбина от 100 до 250 лв. на разположение, би трябвало да се прибавят и куверти за празнична вечеря, които са разнообразни съгласно пожеланото място.

Между 540 000 и 550 000 души се чака да пътуват по празниците, като към 500 000 ще са навътре в страната в курорти и при родата за Коледа и Нова година, предвижда още Румен Драганов.

Очаква се главните пътувания да бъдат ориентирани към близки, родственици и другари. Също по този начин в къщи за посетители, фамилни хотели, балнео, спа и уелнес центрове и в планинските курорти.

От общия брой към 40 000-50 000 се чака да пътуват към страни в Европейски Съюз. Най-много ще са за посещаване при близки и другари в Европейски Съюз и към други туристически дестинации. Тези, които ще излязат с туроператори в посоки като Египет, Карибския басейн и други туристически места, ще са към 6000, в това число и в Европа. Това са пътувания в Гърция, Македония, Сърбия и Турция, в прилежащите страни, сподели Драганов.

В страната изобилства от забавни, преференциални и не толкоз преференциални оферти за празниците, които бяха проучени от кореспондентите на „ Телеграф ”.

Солени предложения за ЧНГ са пуснали заведенията и хотелите в Бургас. Минималните цени за празнична вечеря в механа стартират от 100-150 лв. на човек. Резервации се одобряват единствено след заплатено капаро от най-малко 50% върху цената на куверта. Това обаче е по-скоро изключение. Повечето заведения упорстват за авансово цялостно заплащане на куверта. Хотели, заведения за хранене и питейни заведения са оповестили авансово, че клиентите би трябвало да имат зелен документ или негативен тест за Коронавирус. 

Пакет за двама от две или три нощувки е на цена 1540 лева и надлежно 1860 лева Гостите могат да изберат и пакет от 4 нощувки на цена от 2071 лева В Поморие, Несебър и Созопол  се оферират пакети от една нощувка с празнична вечеря и закуска  на цена от 110 лева до 250 лева на човек според от категорията на хотела. Примерното меню там включва: свежа салата с прошуто, круша и меден дресинг; предястие - бяла риба върху канапе от киноа; главно ядене - пилешко руладини с плънка от спанак и сирена с гарнитура запечени картофки; мезе (50 г); ядки; плодове; баница с късмети; десерт - домашна торта; ракия или водка (100 мл); вино (500 мл); чаша шампанско и две безалкохолни питиета и вода.

Дискотеките и питейните заведения в Бургас са пуснали куверти на цени от 60 до 100 лв.. Свободни места има на всички места.

Хотелите във Варна и околните курортни комплекси оферират празнични предложения с понижения, като едно от най-оригиналните оферти е за двойки, при които нощувката в апартамент е 70 лева за първи посетител, а вторият заплаща единствено 18 лева При наемане на стая офертата е 60 лева за първи посетител, а вторият заплаща единствено 15 лева Голяма е конкуренцията и при празничните куверти, които вървят от 60 до 200 лв.. Предлагат се и детски куверти от 40 до 60 лева Някои от заведенията оповестиха и 15% отстъпка за всички, закупили ранни куверти. Менютата също са в конкуренция за продобиване на по-голяма клиентела, като в салатите с изключение на обичайните домати, печен пипер и цедено мляко има екзотика като мутабал, орехи, маслинова паста, рукола, магданозено песто и други При студените предястия телешкият език върви със сос от горчица, хрян и крутони с билки, а при топлите - аранчини със сос от синьо сирене. Основното ядене може да е от пилешко филе със задушена леща „ Белуга ”, чери домати и царевичен сос или пък телешко сърф енд търф (телешко бон филе и кралска скарида) с картофено пюре и сос „ Жу ”.

„ Коледата е допустима! ” – под това мото в Благоевград ще се проведат празничните прояви през целия месец декември. Стартът ще бъде подложен на 3 декември с премиера на кино лентата за Боян Петров. За разлика от други години коледен базар ще се организира единствено в дните от 20 до 24 декември. Взети са всички противоепидемични ограничения за съблюдаване на отдалеченост и на площада няма да се инсталират дървените къщички, наречени гальовно от благоевградчани „ кочинките ”, в които се лееше младо вино, замезвано с пържоли, кюфтета и кебапчета от димящата скара.

Предястие „ Круши със скариди ” ще могат да похапнат в новогодишната вечер избралите да честват в ситуацията на петзвезден хотел в Стара Загора. В менюто изобилстват гурме изненади на майстор-готвача, като е наблегнато на авокадото, биволската бурата, тиквички с пилаф от киноа и други апетитно звучащи вкусотии. Не са забравени и обичайните банички с шансове, като в томболата има и премия за двама: безвъзмезден уикенд в хотела край езерото Загорка. Цената на новогодишен куверт за един човек с празнична вечеря и стратегия е 148 лева Тийнейджърският куверт (включва меню за възрастни, в което вместо алкохол се сервират 2 безалкохолни напитки) е 148 лева Детски куверт за дете от 7 до 14 години с празнична вечеря и стратегия е 78 лева За по-малките всичко е гратис, само че няма обезпечено място за сядане.

Източник:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР