Българите ще намалеят с над 20% до 2050 г. Тази

...
Българите ще намалеят с над 20% до 2050 г. Тази
Коментари Харесай

Смразяващ доклад на ООН: Българите ще намалеят с над 20% до 2050 г.

Българите ще намалеят с над 20% до 2050 година Тази прогноза попада в вцепеняващ отчет на Организация на обединените нации. Според него България е сред петте страни в Европа, чието население към 2050 година ще намалее с над 20 %. Докладът е оповестен от в. „ Гардиън, оповестява БГНЕС.

Изданието се позована на бранша „ Население “ от департамента на Организация на обединените нации за стопанската система и обществените проблеми. Другите страни са Украйна, Латвия, Литва и Сърбия.

При това по този индикатор ние сме на първия ред в тази петорка. Според оповестената към материала графика българското население ще се стопи с 24,7%, Украйна с 24,5%, Латвия с 23,5 на 100. При Литва и Сърбия индикаторите също са с над една пета демографски срив.

Намаляване на популацията се предвижда и в Гърция и Португалия. Той обаче е планирано на по-ниски равнища: надлежно с 12 и 10 %.

Всъщност обявата е отдадена на демографската злополука на Латвия. Тя загуби съвсем една трета от популацията си след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, написа създателят на Джон Хенли. Според него повода за това са следващите емигрантски талази на млади латвийци, които отпътуват в чужбина в търсене на повече пари.  Но около Латвия Организация на обединените нации огласява и изключително тревожното положение на демографската рецесия у нас, както и в още няколко страни.

Източник: Стандарт
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР