Българите ще бъдат включени като част от народ в преамбюла

...
Българите ще бъдат включени като част от народ в преамбюла
Коментари Харесай

Боян Маричич: Българите ще бъдат включени в конституцията на РСМ

Българите ще бъдат включени като част от народ в преамбюла на Конституцията на Северна Македония. Това удостовери вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич, представен от ТВ " Сител " и разясни, че това ще стане преди влизането на страната в Европейския съюз в период, контрактуван с България.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 154
Властта и опозицията водят деен разговор за конституционни промени, съобщи Маричич.

" Както сподели министър председателят Ковачевски, през вчерашния ден е имало телефонен диалог сред него и водача на опозицията и аз съм уверен, че в идващите няколко седмици ще има и среща с опозицията. Правителството и СДСМ постоянно са били подготвени за разговор и ние постоянно сме работили с опозицията за промени в законите и Конституцията ", сподели вицперемиерът.

За диалозите за конституционни промени потвърдиха и от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, добавя БНР.

Днес в Скопие се организира конференция " Граждански принос за създаване на доверие, единение и съюз ", проведена взаимно с " Обнови Европа " и Американския университет в Скопие. В нея взе участие и евродепутатът Илхан Кючюк, който е непрекъснатият докладчик за Северна Македония в Европарламента.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 154  Пендаровски: Нито едно от дейностите ми до момента или в бъдеще не опонира на Договора за другарство с България Пендаровски: Нито едно от дейностите ми до момента или в бъдеще не опонира на Договора за другарство с България  Илхан Кючюк от Скопие: Двете страни могат да бъдат образец на Балканите за партньорство по европейски стандарти Илхан Кючюк от Скопие: Двете страни могат да бъдат образец на Балканите за партньорство по европейски стандарти  Ковачевски: За езика и идентичността нито се договаря, нито ще се договаря Ковачевски: За езика и идентичността нито се договаря, нито ще се преговаря
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР