Българите се отличаваме с един от най-високите проценти на собствени

...
Българите се отличаваме с един от най-високите проценти на собствени
Коментари Харесай

Най-малко американци със собствени жилища от над 50 години

Българите се отличаваме с един от най-високите проценти на лични жилища, освен в Европа, само че и в света.

За тези, които считат, че непременно би трябвало да имат парцела в който живеят, ето една забавна статистика върху която могат да поразсъждават.

Процентът на американските семейства, разполагащи със личен парцел се е намалил до най-ниското равнище от 51 години насам.

Причината – растящите цени на парцелите, високите наеми и стагнацията в растежа на заплатите, вършат покупката на парцел мъчно налична.

За тримесечието април-юни на тази година, едвам 62.9% от американските семейства са живеели в лично жилища.

За съпоставяне през същото тримесечие на предходната година, този % е бил 63.4. Стойността на индикатора е най-нисък от 1965-та година насам, откогато е почнало воденето на статистиката.

Най-малък е процентът на лични жилища измежду младите – тези на възраст сред 18 и 34 години. Високата им студентска задлъжнялост в комбиниране с непостижими наеми, които не им дават опция да спестят за първична вноска са съществени фактори за това. Едва 34.1% от хората в посочената възрастова група разполагат със личен парцел, намаляване от 0.7 процентни пункта.

В Съединени американски щати са били основани близо милион семейства през последната една година, като съвсем всички от тях живеят чартърен.

Средната цена на американския парцел се е повишила с 4.8% на годишна база до 247 700 $.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР