Българите са тези, които отделят най-много средства от бюджета си

...
Българите са тези, които отделят най-много средства от бюджета си
Коментари Харесай

Евростат: Българите дават най-много пари за интернет и телефон

Българите са тези, които отделят най-вече средства от бюджета си за интернет и телефон измежду жителите на Европейския съюз. Това демонстрират данните на Евростат за 2016 година. Обратно - на последно място в Европа сме по харченето на пари за облекла и обувки.

Сметките за парно, ток и вода гълтат най-голяма част от приходите на българина- 19 %. Според данните на Евростат идващият огромен разход от 17 на 100 е за храна.Чак тогава следват парите за гориво, алкохол, цигари и обзавеждане на дома.

Когато битието на българина обаче бъде съпоставено с това на европееца се вижда, че той е отличник в Европа по парите, които отделя за връзки и че очевидно е привързан към интернет и телефона си. За това той дава цели 4,8 % от средствата си.

Освен че обича да употребява интернет и телефон средностатистическият българин постоянно се качва и на публичния превоз. В челото на Европа сме по отделени средства за това перо - 4,7 на 100 от фамилния бюджет. По този индикатор сме изпреварени единствено от съседите гърци.

По множеството от дванайсетте типа разноски, избрани от Евростат страната ни се намира във втората половина на таблицата, т.е. харчим по-малко.

Българинът харчи минимум в Европа за облекла и обувки- за това даваме едвам 3,2 на 100 от бюджета си. По-малко пари спрямо европейците отделяме и за поддръжка на автомобила си, и за посещаване на заведения. Много по-рядко си вършим и разнообразни застраховки.

Като изключим крайностите, в които е отличник или новобранец, българинът е в златната среда и не се отличава доста от европейците по отделените пари за алкохол и цигари, за гориво, за обзавеждане на дома и за пътувания.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР