Българите са сред нациите, които в най-малка степен чувстват, че

...
Българите са сред нациите, които в най-малка степен чувстват, че
Коментари Харесай

Избори 2021: 74% от българите смятат, че гласът им не се чува от управляващите

Българите са измежду нациите, които в най-малка степен усещат, че страната им се ръководи съгласно волята на народа . Цели 74% считат, че гласът им не се чува от ръководещите. В това отношение не се следи основна смяна в последните няколко години.  Българите обичайно са скептични за демократичната природа на ръководството в страната .

Това са някои от резултатите от последното световно изследване „ Гласът на хората “ (VOP), извършено от международната Асоциация „ Галъп интернешънъл “ в края на 2020 година Проучването за демокрацията покрива 44 страни по света и към 42 000 пълнолетни жители, като е представително за към две трети от международното население. 

Сходни са настройките у нас и във връзка с свободата и честността на избори те.  Едва 22% от запитаните българи считат, че като цяло избори те у нас са свободни и почтени , а 65% показват песимизъм.

Макар и да не е на дъното на класацията, страната ни е измежду най-критичните и във връзка с изборния развой. И на фона на Европейския съюз и на света като цяло  българското общество мощно се отличава в критичността си към ръководството и провеждането на избори те .

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР