Българите са шести по присъствие от ЕС на Острова Над

...
Българите са шести по присъствие от ЕС на Острова Над
Коментари Харесай

Изтече регистрацията за работа на Албиона

Българите са шести по наличие от Европейски Съюз на Острова
Над 5,6 млн. са подадените заявки при 3,5 млн. регистрирани

Има над 400 000 необработени молби от последните дни

Крайният период за кандидатстване за статут на уседналост на жителите на Европейски Съюз в Обединеното кралство изтече публично през днешния ден. Предвид огромното количество молби подадени през последните дни и настъпилото към този момент закъснение на обработката на документи мнозина ще схванат ориста си на по-късен стадий.

Над 5,6 милиона са подадените молби за статут на уседналост при публична статистика, че в страната обитават към 3,5 милиона жители на Европейски Съюз. Процентът на отхвърлени молби е относително невисок.

Същевременно има над 400 00 необработени молби, подадени в последните дни преди приключването на крайния период с темпове от 10 до 15 хиляди дневно, което в допълнение ще затрудни системата за регистрация.

От подадените заявки може да се установи, че българите са шести по бройка на Острова измежду страните от Европейски Съюз, като са изпреварени от поляците, румънците, италианците, португалците и испанците.

Съгласно държавните разпореждания, тези жители на Европейски Съюз, които не са кандидатствали за статут на уседналост, от 1 юли могат да изгубят работните си места, идващите с тях обществени и здравни помощи, правото на владение на банкова сметка и други. Това значи, че може да се стигне даже до депортиране като последна мярка, въпреки държавното управление да разгласи, че “ще бъде гъвкаво и ще демонстрира цялостно схващане и снизходителност” да не се лишават жителите от правата им незабавно след 1 юли, предадоха медиите на Острова.

Седмица преди приключването на крайния период Министерството на вътрешните работи разпрати предупреждение до всички европейци, които към момента не са кандидатствали за статут на уседналост.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР