Българите са с най-ниска очаквана средна продължителност на живота сред

...
Българите са с най-ниска очаквана средна продължителност на живота сред
Коментари Харесай

Българите - с най-ниска очаквана продължителност на живота в ЕС

Българите са с най-ниска предстояща междинна дълготрайност на живота измежду всички останали народи в ЕС- 74.8 години, демонстрират данни на Евростат за 2017 година Средният индикатор за Европейски Съюз за посочения интервал е 80.9 година, като над него са Испания (83.4 години) и Италия (83.1).

Запазва се наклонността мъжете да са с по-малка дълготрайност на живота от дамите. За интервала 2015 - 2017 година предстоящата дълготрайност на живота при мощния пол в Европейски Съюз е била 78.1 години. Средно, те са живели с 5.4 години по-малко от дамите.

В България междинната дълготрайност на живота при мъжете е 71.4 години и 78.4 години при дамите (на последно място в ЕС). По-малко живеят мъжете само в Литва – 70.7 години.

По райони централен Мадрид и вътрешен Лондон имат най-висока предстояща дълготрайност на живота измежду мъжете – 82 години за интервала 2015 - 2017 година Следват райони в Италия и Обединеното кралство. Най-ниска е в Централна и Западна Литва, следвана от райони в балтийските страни членки на Европейски Съюз, България, Унгария и Румъния.

От българските райони най-ниска е междинната предстояща дълготрайност на живота на хората в северозападната част на страната - 73.5 години, а най-висока - в югозападната (75.7).
3.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР