Българите са рекордьори в областта на половите стереотипи (14.4%) в

...
Българите са рекордьори в областта на половите стереотипи (14.4%) в
Коментари Харесай

Българите не плачат, печелят, а жените трябва да готвят! Първи сме в Европа по полови стереотипи

Българите са рекордьори в региона на половите стандарти (14.4%) в Европейския съюз.
Това показва от юни 2017 година за равенството сред половете. След нас по този индикатор се подреждат унгарците (11.3%) и литовците (10.9%). Склонността към полови стандарти е най-ниска в Швеция (3%), Дания (4.4%) и Холандия (4.6%). Колкото по-на изток отиваме, толкоз повече се повишава показателят за полови стандарти, сочи изследването.

Начело на класацията в Европейски Съюз сме и по други два въпроса. Според 81% най-важната роля на дамата е да се грижи за дома и фамилията против 17% на противоположното мнение. На другия полюс е Швеция със надлежно 11% и 87%.Най-важната роля на мъжа е да печели пари съгласно 81% от запитаните. По този индикатор още веднъж сме отпред в класацията. С „не“ на същия въпрос са дали отговор 17% от запитаните.

За 62% от българите е задоволително мъжете да плачат, което е най-ниският % в Европейски Съюз. На противоположното мнение са 32%. Отново на срещуположния полюс е Швеция, където за 99% от интервюираните е задоволително мъжете да плачат, а за едвам 1% – не е.,
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР