Българите са най-нещастната нация в ЕС, сочи ежегодното проучване на

...
Българите са най-нещастната нация в ЕС, сочи ежегодното проучване на
Коментари Харесай

Най-нещастни сме в ЕС: Евростат

Българите са най-нещастната нация в Европейски Съюз, сочи годишното изследване на Евростат. Австрия, Полша и Румъния пък се подреждат в топ 3 на най-щастливите народи.

Скалата за оценки върви от 0, което е безусловно незадоволство от живота в страната, до 10, което демонстрира, че нещата няма по какъв начин да са по-добре. Проверява се също и какъв брой оптимистично настроени са хората за бъдещото.
България е единствената страна в Европейски Съюз, чиито жители са дали оценка по-малко от 6 върху цялостното си удовлетворение от живота. Германците, които живеят в страната с най-силна стопанска система в Съюза, също не са удовлетворени от живота в страната си. През 2021 година те са дали оценка от 7,1, като в този момент правят оценка живота си на 6,5.

Германия също по този начин страда от икономическа застоялост, дружно с безпокойствие, обвързвано с Украйна, както и от невиждан растеж на имиграцията и се ръководи от относително непопулярно държавно управление. Австрия заема челно място в класацията за най-щастливите народи. Не за първи път хората там дават оценка 8 на равнището на благополучие.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР