Българите са най-добрите фалшификатори на пари в света – това

...
Българите са най-добрите фалшификатори на пари в света – това
Коментари Харесай

Трябват ви менте пари? Най-добрите идват от България

Българите са най-хубавите фалшификатори на пари в света – това се твърди в дълъг репортаж на Втора немска телевизия ZDF, който наблюдава пътя на подправените евробанкноти от България.

Фалшификаторите са пуснали в обращение повече подправени банкноти в Германия през първата половина на 2023 година в сравнение с за три години. Според репортажа става въпрос най-много за едри банкноти – от 200 и 500 евро, които се употребяват за заплащане на злато, бижута, първокласни часовници и даже скъпи коли.

Репортажът е със следовател под прикритие, който търси улики и по този начин стига до фалшификаторите на пари и паспорти у нас.

Всичко стартира от квартала край мюнхенската гара Бакинер, където следователят се среща с човек, който му дава обещание подправени пари от България. След това репортажът се мести в София, където съгласно следователя фалшификаторите работят изключително интензивно.

„ Супер огромен състезател на пазара “

Действието се придвижва в Пловдив, където репортерът има среща с мъж със замазано лице. Той се хвали, че е отпечатал 1 милион подправени евро в България, които в Германия е продал за 140 000 евро. Там обаче го хванали и го осъдили на 5 година и 6 месеца отнемане от независимост, от които излежал половината.

Осъденият измамник им споделя, че измежду клиентите му имало търговци на скрап, супермаркети, дюнерджийници, питейни заведения, крупни търговци на месо. В края на диалога прибавя, че може да свърже посетителите от Германия с подобаващ човек.

Репортерите ревизират неговата история – управляващите и в Германия, и в България я удостоверяват.

Фалшификаторът

Обратно в София репортерът под прикритие се среща с измамник. Той твърди, че е един от най-хубавите в България  и му предлага подправени банкноти от 200 евро – за по 40 евро едната.

Според престъпното лице неговите купюри отговаряли до към 70% на същинските, като само качеството на хартията било малко по-различно, написа бТВ.

Фалшификаторът акцентира, че по-добри купюри няма на никое място по света и кани репортера в един автомобил, където образно му демонстрира, че подправената банкнота от 200 евро минава теста с нормалния сканиращ молив в супермаркетите. Българите оферират на евентуалния покупател 5 милиона евро в банкноти по 200.

Репортерите слагат въпроса дали българската прокуратура ще арестува така наречен „ най-хубави фалшификатори в света “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР