Българите са на първо място в Европа по споделяне на

...
Българите са на първо място в Европа по споделяне на
Коментари Харесай

81% от българите смятат, че жената трябва да е домакиня

Българите са преди всичко в Европа по шерване на мнението, че най-важната роля на дамата е да си стои у дома. Цели 81% от хората у нас считат, че дамата главно би трябвало да бъде стопанка и да се грижи за фамилията. В другия завършек на класацията са шведите, от които едвам 11% са съгласни с това виждане. Това сочи ново изследване на " Евробарометър " за половото тъждество в Европейския съюз.

Средният европейски индикатор по въпроса е 44% в интерес на изказванието и 54% срещу.

Страната ни оглавява европейската ранглиста и по патриархално усещане на ролята на мъжете - още веднъж 81% от българите считат, че най-важната задача на мъжа е да печели пари. Най-малко това мнение споделят още веднъж скандинавските страни - Швеция и Дания.

България е преди всичко и по различен фатализъм за мъжете - че не е задоволително те да плачат. От цяла Европа точно българите минимум признават правото на мъжете да са слаби и да плачат - едвам 62% при средноевропейските 88% и 99% при водача в класацията Швеция.

България попада в непрестижния топ 5 на страните, които са срещу мъжете да употребяват отпуск по бащинство след раждането на дете. Голяма част от жителите на Унгария (56%), Чехия (58%), Румъния и Словакия (62%), Хърватия (66%) и България (68%) не утвърждават мъжете да взимат отпуск по бащинство. На противоположното мнение най-отчетливо са още веднъж скандинавските страни - Швеция (96%), Финландия (95%) и Дания (93%).

Българите са и едни от най-убедените в Европа, че е по-вероятно дамите да взимат решения, основани на страсти. Най-много с това разбиране са съгласни унгарците (87%), както и чехите, словаците, българите и латвийците (83%).

Така съгласно изнесените данни България е преди всичко по полови стандарти в Европейски Съюз, следвана от Унгария и Литва.

Противоположно на горните данни, огромна част от българите (64%) считат, че в политиката у нас е реализирано полово тъждество. Същото е всеобщото мнение и за половото тъждество в работната среда у нас – 67% от българите са дали отговор позитивно на този въпрос.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР