Българите са ходещи роби на Топлофикация. Това заяви пред Нова

...
Българите са ходещи роби на Топлофикация. Това заяви пред Нова
Коментари Харесай

Българите робуват на Топлофикация, отсече Манолова

" Българите са ходещи плебеи на " Топлофикация. " Това съобщи пред Нова телевизия омбудсманът Мая Манолова във връзка нашумелите проблеми с сдруженията в страната.

Голяма част от жителите на Перник останаха без парно по време на студовете в страната. Според хората казусът с отоплението на домовете им е от години - парното и топлата вода ту се пускали, ту се спирали. Поради това хората били принудени да се отопляват по други, различни способи.

В този подтекст Мая Манолова съобщи, че " българите са ходещи плебеи на " Топлофикация ", които си вървят с едно парно, закачено на крайници ". Според омбудсмана точно този товар следва да бъде изработен по-евтин и по-прозрачен, би трябвало хората да знаят защо заплащат.

Манолова се ангажира да помогне на жителите в Перник най-малко да получат неустойки за дните, в които не са имали парно и топла вода, както и обезщетение за това, че са употребявали и плащали за друго отопление.

Припомняме, през вчерашния ден трябваше да се прегледа делото на Манолова против " Топлофикация София ". Делото за непозволеното събиране на юрисконсултски хонорари от длъжниците на сдружението, което Манолова към този момент един път завоюва пред Административния съд в София, беше обжалвано от сдружението пред Върховния административен съд. Делото обаче не потегли поради сбъркана касационна тъжба от " Топлофикация ", а решението на административния съд в София остана в действие.

По този въпрос Манолова също беше безапелационна. По думите ѝ се оказва, че " Топлофикация " може да бъде наказана. " Аз желаех изпълнителният шеф да ми отговори защо е похарчил събраните през 2015 година пари за юрисконсултски хонорари. Става въпрос за към 15 милиона лв. ", изясни още Манолова и добави, че е извънредно време " Топлофикация " да бъде дисциплинирана и да стартира да дава повече информация за това по какъв начин събира и харчи парите на столичани. " Това сдружение е 100% благосъстоятелност на жителите на София ", безапелационна бе Манолова.

Омбудсманът разяснява и мораториума на НЗОК върху новите лекарствени лечения. По думите ѝ този мораториум е неуместен и директно нарушава Конституцията. Манолова към този момент е предизвестила депутатите, че ще сезира по въпроса Конституционния съд, тъй като жителите имат право на безвъзмездна помощ и обслужване.

" Да вземеш вярата на болния и да го обърнеш в цифри е нечовешко и визира гражданските права ", отсече Манолова. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР