Българите, постъпили на военна служба, да се ползват с привилегии

...
Българите, постъпили на военна служба, да се ползват с привилегии
Коментари Харесай

Каракачанов: Доброволните военни да имат привилегии за работа и университет

Българите, постъпили на военна работа, да се употребяват с привилегии при кандидатстване за работа или университет. Това съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов пред публицисти в коридорите на Народното събрание във връзка доброволната военна работа, която държавното управление приготвя.

" Идеята за военно образование е остаряла. Работим по законопроект, в който да създадем доста верни планове. Доброволната работа се отнася за тези български жители, които имат предпочитание да служат. Срокът е под въпрос - за 6 или 9 месеца. Моето предложение е тези български жител, които предпочетат да изгубят част от персоналното си време 6-9 месеца, с цел да служат на страната си и да получат военни качества, с цел да могат да я пазят, по-късно да се употребяват с определние преимущества при постъпване на работа, кандидатстване във висши образователни заведения и така нататък ", изясни Каракачанов.

" Ако бъдем реалисти, персонално аз считам, че от тази година може да стартира пробно в тези градове, в които имаме военни учебни заведения или огромни гарнизони. И, където можем да осигурим нужните квалифицирани преподаватели, като- Варна, Бургас, Пловдив и други Дали ще можем да го създадем зависи от финансовия министър на България ", добави още вицепремиерът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР