Българите планират да пътуват дори повече през 2018 г. според

...
Българите планират да пътуват дори повече през 2018 г. според
Коментари Харесай

Кои са най-предпочитаните туристически дестинации от българите през 2018 г.


Българите възнамеряват да пътуват даже повече през 2018 година съгласно данни на изследването на Mastercard – MasterIndex. Тази година 58% от картодържателите в България възнамеряват да посетят чужбина, което бележи растеж спрямо 2017 година (55%). Данните от изследването демонстрират и растеж в доверието при заплащания с карта в чужбина, като 66% от картодържателите имат вяра, че картовите разплащания в чужбина са безвредни. В съпоставяне с резултатите от предходната година, когато 61% от потребителите бяха съгласни, че е безвредно, българите са все по-отворени към реализирането на бързи и безвредни преводи отвън страната, без да се тормозят за своята сигурност.

Според данни на MasterIndex 2018 най-предпочитаната туристическа дестинация за българите остава Гърция като 49,5% от картодържателите възнамеряват да посетят южната ни съседка. Италия се подрежда на второ място с 28%, а Турция заема третата позиция при най-предпочитаните дестинации с 27% от отговорите. Гърция е и най-предпочитаната дестинация и за съседите ни от Сърбия (53%), като при сърбите е следвана от Черна гора (24%) и Босна и Херцеговина (15%).

ТОП 10 на най-предпочитаните туристически дестинации за българските картодържатели също по този начин включва:

Гърция (49,5%)

Италия (28%)

Турция (27%)

Германия (20,6%)

Испания (20%)

Англия (16,8)

Румъния (12,8%)

Франция (9,6%)

Австрия (7,9%)

Сърбия (7,3%)

Проучването MasterIndex 2018 на Mastercard демонстрира, че до момента в който пътуват в чужбина нашите сънародници заплащат с карта най-вече за настаняване (69%) и извършване на покупки (68%), като потребителите употребяват кредитна карта най-вече за нощувки, а дебитната за покупки в магазини. Храната и напитките в заведенията за хранене също се заплащат най-вече с кредитна карта (43%), до момента в който дебитната карта е желания разплащателен способ за занимания (31%) като входове за музеи, клубове, увеселителни паркове и така нататък Според данни на Националния статистически институт за първото тримесечие на 2018 година българите са похарчили 87 757 000 лв. при пътувания в чужбина, което е с 36% повече спрямо 2017, като най-високите разноски са за превоз (29 357 000 лева.).

„ Българските картодържатели правят оценка все по-високо сигурността, удобството и бързината, които им дават картовите разплащания по време на пътувания в чужбина. “ съобщи Ваня Манова, управител на Mastercard за България и Македония. „ Едно от допълните преимуществата, за което потребителите не постоянно се сещат е, че заплащането с карта в чужбина им подсигурява и най-изгодния обменен курс, когато заплащането се прави в локална валута “

Резултатите от изследването сочат, че 28 % от жителите на столицата възнамеряват да пътуват отвън България два пъти в годината. 71% от пътуващите от София считат, че картовите разплащания в чужбина са безвредни, което бележи растеж от 20% в доверието в заплащанията с банкови карти отвън страната спрямо резултатите от предходната година (59%).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР