Българите планират да отделят 25 процента от доходите си или

...
Българите планират да отделят 25 процента от доходите си или
Коментари Харесай

Българите ще отделят 25% от доходите си за разходи по Коледа

Българите възнамеряват да отделят 25 % от приходите си или приблизително по 269 евро на домакинство за празнични разноски по Коледа - това сочат данните от тринадесетото издание на интернационалното изследване Коледен барометър 2020, съобщи БНР.

По този индикатор страната ни заема челно място, следвана от румънците и хърватите, които считат да заделят надлежно по 24 и 23 на 100 от разполагаемия месечен приход на домакинство в името на празничния дух.

Основният % от бюджета на интервюираните българи ще бъде изхарчен за хранителни артикули – 24 на 100, а 18% за зимни облекла и обувки. Около 8 на 100 – за игри и играчки, и други 8% за финансиране потребностите на децата.

В Коледен барометър 2020 са взели присъединяване близо 20 000 семейства от 11 европейски страни и Австралия. Анкетираните са на възраст 18-61 години.

Доходите са посочени в локална валута, като относителното коледно ползване се пресмята посредством съотношението на месечния наличен приход на фамилията във всяка страна.

Проучването демонстрира, че най-важното за идните коледни празници за 69% от всички интервюирани е да прекарат време със фамилията и околните си и да се насладят пълноценно на коледния дух.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР