Българите Пламен Милушев и Радослав Шандаров отпаднаха в първия кръг

...
Българите Пламен Милушев и Радослав Шандаров отпаднаха в първия кръг
Коментари Харесай

Милушев и Шандаров: Емоциите са много силни, ще помним този момент цял живот

Българите Пламен Милушев и Радослав Шандаров отпаднаха в първия кръг на двойки на Sofia Open 2021. Те изгубиха от намиращите се в отлична форма в последния месец Сантяго Гонсалес (Мексико) и Андрес Молтени (Аржентина) с 3:6, 4:6 за 74 минути на корт 1 в зала " Арена Армеец ".

Милушев и Шандаров замениха отказалите се в последния миг испанци Педро Мартинес и Жауме Мунар и оставиха положителни усещания с играта си. Ето какво споделиха особено за формалния уебсайт на Sofia Open Милушев и Шандаров.

Със сигурност има смесени усеща у вас, откакто показахте добра игра против мощни съперници. Виждаше се, че даже можехте да вкарате срещата в шампионски тайбрек. Какъв е вашият коментар?

Пламен Милушев: Нашето показване през днешния ден беше много положителни, против много положителни противници. Те са рутинирани и опитни играчи, които последните две седмици завоюваха два шампионата. Имахме по-сериозни благоприятни условия във втория сет, водихме 3:1 и имахме два геймбола, което за двойките е много сериозна преднина. Не успяхме да спечелим тези значими точки, противниците ни съумяха да се окопитят и справедливо си взеха сета с опит.

Радослав Шандаров: И аз мисля по същия метод. Доста по-опитни са от нас, играха добре, изключително във втория сет. Изпуснахме доста точки в завързани моменти, в които опитът си пролича.
 Беноа Пер е
Беноа Пер е " Мистър Sofia Open 2021 "

" Много хубава концепция. След като Вердаско и Басилашвили са печелили преди мен, очевидно брадите се харесват, само че техните не са като моята, сподели с усмивка френският тенисист "

От момента, в който разбрахте, че ще играете в съществена скица на Sofia Open, имахте ли религия, че ще можете да спечелите против Гонсалес и Молтени?

Пламен Милушев: Ако би трябвало да бъдем откровени, до последно не знаехме дали ще вземем присъединяване. Не се бяхме подготвили по метода, по който трябваше да сме за такова огромно събитие. Радостен съм, че играхме сносно. Ние тренирахме един ден или два. През по-голяма част от годината ние играем на червени кортове, разликата е много огромна. Бих споделил, че се справихме добре.

Радослав Шандаров: Да, за дребната подготовка, която имахме, се справихме добре. Ние знаехме от през вчерашния ден следобяд. Представихме се добре. Тренирахме до късно, през днешния ден сутринта също, с цел да можем да играем оптимално добре. Снощи до късно играхме на този корт особено, с цел да свикнем. По-различен е от другите места, на които сме упражнявали.

Бихте ли описали какво значи за български състезатели да имат опция да вземат участие на шампионат от категория АТР 250, освен това тук - у дома?

Пламен Милушев: Лично за мен възприятието беше неописуемо. Имаше много огромни страсти. Това е огромен късмет за българските тенисисти. Могат да придобият много огромно самочувствие, опит най-много, на подобен огромен шампионат.

Радослав Шандаров: Чувството е просто неповторимо. Да си измежду такива играчи, тук въпреки всичко идват едни от най-големите звезди на тениса. Тренираш с тях, загрявате дружно преди мачове. Това дава голяма мотивация. Такива шампионати доста ни радват.

Въпреки провалянето, какво спечелихте вие за вашето развиване и какво научихте?

Пламен Милушев: Лично за себе си научих, че би трябвало да се боря за всяко едно нещо. Както и в тениса - всеки един миг е значим. Имах много мощни страсти, тях ще ги помня цялостен живот. Единственото, за което скърбя е, че постоянно да е по-добре.

Радослав Шандаров: Така е, да. И за мен страстите са доста приятни. Преди три години играх тук, отново по този начин влязохме изненадващо. Аз още тогава научих, че равнището не е толкоз друго. Преди три години въобще не бях квалифициран и душевен, и игрово. Сега бях по-подготвен. Знаех, че разликата не е огромна. Ако играем добре и имаме малко шанс можем да победим. То се и видя - доста малко ни трябваше.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР