Българите пазаруваме най-малко онлайн от целия ЕС. Ето колко пазаруват

...
Българите пазаруваме най-малко онлайн от целия ЕС. Ето колко пазаруват
Коментари Харесай

Българите пазаруваме най-малко онлайн от целия ЕС


Българите пазарим минимум онлайн от целия Европейски Съюз. Ето какъв брой пазарят останалите европейци:
Пазаруването онлайн продължава
да печели позиции в Европейски Съюз, сочат данни от най-новото годишно изследване за потреблението на осведомителни и информационни технологии (ИКТ) от семействата и физическите лица, осведоми Евростат.
През 2022 г. 91% от европейците
на възраст сред 16 и 74 години са употребявали интернет, като 75% от тях са купували или поръчвали артикули или услуги за персонална приложимост през мрежата. Делът на пазаруващите онлайн е повишен от 55% през 2012 година до 75% през 2022 година
Снимка: ЕвростатНай-висок дял на интернет потребителите,
които са купували или поръчвали артикули или услуги онлайн, предходната година се регистрира в Нидерландия (92%), Дания (90%) и Ирландия (89%). На другия завършек на класацията, с минимум пазаруващи през мрежата, е България (49%).

През 2022 година в Европейски Съюз най-често през интернет са се купували облекла (включително спортно облекло),
обувки или аксесоари
(поръчвани от 42% от интернет потребителите). Следват доставките от заведения за хранене, заведения за бързо хранене и кетъринг услуги (19%), козметика, артикули за хубост и уелнес (17%), обзавеждане, артикули за дома и градината (16%) и печатни книги,
списания или вестници
и спортни стоки (по 14% за двете категории).

Покупките на физически артикули са надминали търсенето на услуги, регистрира Евростат, а „ стопанската система на шерването “, открива нови способи за продан на артикули и услуги посредством интернет платформи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР