Българите остават притеснени заради коронавируса, но тревожността им продължава видимо

...
Българите остават притеснени заради коронавируса, но тревожността им продължава видимо
Коментари Харесай

Тревожността сред българите заради епидемията продължава да спада

Българите остават обезпокоени поради ковид, само че тревогата им продължава очевидно да понижава. Това сочат данни от шестия експресен телефонен сондаж на " Галъп интернешънъл ", отдаден на рецесията с Covid 19 и извършен сред 1 и 3 май измежду 881 души.

По-голямата част от интервютата минаха преди конференцията в неделя, на която бе обявено облекчение на ограниченията във връзка с заведения, идно улеснение на придвижването сред градове, прецизират от " Галъп ".

Опасен, само че просто мощен грип, считат над половината българи

Опасен, само че в последна сметка просто мощен грип, споделят 56 на 100 от интервюираните. От началото на третата десетдневка на март насам този дял гладко спада, само че и през днешния ден остава максимален на фона на останалите варианти, разясняват анализаторите. Опцията " не е сериозна заплаха " продължава да става все по-предпочитана, за сметка на мнението " смъртоносна заплаха " - 23 % считат, че коронавирусът не е сериозна заплаха, а 20 на 100, в противен случай, имат вяра, че това е смъртоносна заплаха за човечеството, установяват от " Галъп ". Има и напълно дребни дялове на хора, които не могат да отговорят.

Оценката за дейностите на управляващите в изискванията на ковид остава добра, въпреки и да понижава гладко на фона на стойностите от началото на рецесията. Мерките против заболяването се възприемат като задоволителни, само че не и за стопанската система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР