Българите не се чувстват сигурни нито да излязат на улицата,

...
Българите не се чувстват сигурни нито да излязат на улицата,
Коментари Харесай

Димитър Делчев: Има тотален фалит на държавата

Българите не се усещат сигурни нито да излязат на улицата, нито да оставят домовете си, нито че ще получат положително опазване на здравето и обучение. Има цялостен банкрут на страната в налагането на сигурност и новините за пребити хора всеки ден и несъответстващите дейности, ускоряват чувството за липса на страна, разяснява пред радио К2 Димитър Делчев, заместник-председател на „ Движение България на жителите “.
Министерство на вътрешните работи и службите би трябвало интензивно да влязат в ролята си и да обезпечат отбрана на българите, а институциите да спрат с писането на тактики и да покажат действителни дейности за възстановяване на живота им, съобщи той.
През миналите към 100 дни на това държавно управление, то сподели само отпадналост и некомпетентност. Нито видяхме стратегия за това по какъв начин ще бъдат осъществени гръмките предизборни обещания, нито дейности. Това време ще се запомни единствено със кавги - от развити болтове през подозренията за корупция в НДК и за застъпничество на мигрантски канали до тези за изнудване за суджук и все със забъркани лица от ръководещите. Няма за какво да се чудим след това за какво има подобен боязън от битката с корупцията и за какво се отсрочва толкоз, разяснява Делчев. Заявките за 4 годишен мандат ще се окажат кухи, добави той.
Липсата на концепция за работа в болшинството се вижда и в бездействието на Народното събрание - законопроекти, от които следват единствено кавги и отдръпването им. А върхът по свалени имунитети е доказателство, че на последните избори престъпването на закона и схемаджийството е било преимущество, не минус. Докато демокрацията в България е борба за имунитет, а не същинска битка за хрумвания, които ще поведат страната напред, няма да има смяна, сподели той.
Попитан за бъдещето на демократична общественост Делчев беше безапелационен, че обединяване, поради няколко положени подписа на един лист, не може да има. Трябва единодушие по значимите за обществото тематики и връщане на доверието от страна на хората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР