Българите намериха цаката на горивата с държавна отстъпка от 0,25

...
Българите намериха цаката на горивата с държавна отстъпка от 0,25
Коментари Харесай

Българите намериха цаката на горивата с държавна отстъпка от 0,25 лева

Българите откриха цаката на горивата с държавна отстъпка от 0,25 лева и макар възбраните всеобщо пълнят туби с бензин и дизел единствено че не ги вадят от багажника. Това показа инспекция, направена от " Телеграф “.

Причината е, че на множеството бензиностанции прецизно се следи номерът на автомобила, който зарежда. Изискването е колата да е частна, а не фирмена и не се позволява да се зарежда в туба отвън нея.

Мнозина нашенци обаче заобикалят възбраните. Физически не вадят тубите от багажника, а просто го отварят и ги пълнят вътре в него.

Капачка

Ако въпреки всичко ги виждат от бензиностанциите, обясняват, че капачката на резервоара им е развалена и по тази причина пълнят през багажника. Настояват сами да си зареждат горивото и не желаят помощ от съответния форкорт помощник, назоваван постоянно у нас с презрителното " бензинджия “.

Друг трик, който също постоянно се ползва на разсеяните касиерки, е да се зарежда фирмен автомобил, само че да се показва ваучър на частна кола.

" Идва един с доста безценен мерцедес, сипва догоре, само че колата му се води на компанията. Той обаче желае да се възползва от понижението и ми вади ваучър за опел, който е на частно лице, и упорства да се впише номерът на този автомобил, с цел да употребява отстъпката “, призна служителка на каса в една от най-големите и оборотни вериги в България, която предлага доста качествени горива.

При тях главно клиентите зареждат премиум горива, тъй като оферират отстъпка като държавната, само че при условия че показват лична карта като постоянни клиенти.

Задача

В друга верига вниманието на чиновниците тестват т.нар. тайни клиенти. Те също са чиновници на компанията, само че са натоварени с не леката задача да портят сътрудниците си пред висшестоящите.

" Често ни наблюдават и по тази причина не позволяваме такова зареждане, само че все пак пък ни лъжат. Хората гледат да спестят, разбираемо е при тези цени “, изясни продавач от друга огромна и известна измежду българите верига. Номерът обаче всеобщо минава по селските бензиностанции, измежду притежателите на по-малки вериги и нормално по провинцията в слабонаселените места, признават от сектора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР