Българите могат да посещават без визи 168 страни в света.

...
Българите могат да посещават без визи 168 страни в света.
Коментари Харесай

Българите посещават без визи 168 държави

Българите могат да посещават без визи 168 страни в света. Това демонстрират данните от показателя на паспортите, който е формиран от швейцарската консултантска компания Henley & Partners.

България е на влиятелното 19 място, като сме изгубили една позиция по отношение на предходната 2018 година, само че това значително не трансформира нашия резултат, който може да бъде оценен като отличен. По този индикатор ние изпреварваме множеството наши балкански съседи.

Изпреварваме съвсем два пъти Сърбия, която е на 41 място. Сръбският паспорт ви дава свободен достъп до 131 страни по света. А единствено допреди 30 години сърбите гледаха с предимство на нас българите. Как се трансформира обстановката в твоя изгода, когато си член на огромното Европейско семейство.

Черна гора и Албания, които се надяват някой ден да станат членове на Европейски Съюз, за което разчитат и на българската помощ, са с почти идентични резултати, 47 и 52 място надлежно. Те могат да посещават без виза 122 и 113 страни.

Веднага след Албания се подрежда Турция. Нейният паспорт е класиран на 53 място и дава право за свободен достъп до 110 страни. Последна от балканските страни е Косово на 100 позиция, което разрешава да посещавате безвизово единствено 41 страни.

Ние сме изпреварени единствено от Гърция, която е на 6 място и нейният паспорт дава правото да посещавате без виза 183 страни. Вечната ни половинка Румъния е до нас. Тя е 18 и с нейното уверение може да пътувате в 169 страни по света.

Първото място в класацията се поделя от Япония и Сингапур, техните жители могат да посещават без виза 189 страни. Германия, Финландия и Южна Корея са втори със 187 страни. Трети са Дания, Италия и Люксембург със 186 страни. Последното място е за Афганистан. Неговият паспорт разрешава да се върви без виза единствено в 25 страни.

От някогашните руски републики, чиито жители посещават България като туристическа дестинация, на първо време са Украйна. Страната е класирана на 44 място със 126 страни, които могат да бъдат посетени свободно. Следващата е Русия на 51 позиция – 116 страни без виза, а Беларус е на 69 място и 75 страни. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР