Българите могат да имат едно спокойно лято – това показват

...
Българите могат да имат едно спокойно лято – това показват
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Не се предвиждат ковид ограничения, българите могат да имат едно спокойно лято

Българите могат да имат едно умерено лято – това демонстрират коронавирус данните, съобщи министър-председателят Кирил Петков на брифинг в Министерския съвет след среща с основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев и с представители на здравните управляващи.

Премиерът посочи, че няма и не се планува да има ограничавания, свързани със затваряне на бизнеси. Няма условие за коронавирус документи в страната.  Не се плануват ограничавания и в придвижването. Продължаваме да следим обстановката доста деликатно, добави министър-председателят.

Премиерът Кирил Петков означи, че проектът за справяне с пандемията ще бъде обновен съгласно смяната в Закона за здравето, тъй като е значимо да има ясна предвидимост за всички. Съгласно проекта има 6 стадия, които се дефинират въз основата на заетостта на болничните и интензивните кревати и на общи епидемиологични индикатори. Към момента по-голямата част от България се намира в стадий нула и единствено няколко области са в стадий едно.

Главният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев съобщи, че е налице растеж на болесттите, който обаче е надалеч от пиковите индикатори от преди няколко месеца. Кунчев уточни, че обстановката все още е доста по-различна спрямо предходните две години. Основа причина за това е, че характерностите на този вид на вируса са разнообразни – популяризира се по-лесно и по-бързо, само че не води до толкоз висока потребност от хоспитализация. Същевременно готовността на здравните заведения и на здравната система като цяло е доста по-добра, има и задоволително ваксини и антивирусни средства. При тези дадености не чакам никакви трагични обрати, действаме съгласно проекта, съобщи още Кунев в умозаключение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР