Българите много обичат художествената гимнастика.“ Ей тези думи, казани от

...
Българите много обичат художествената гимнастика.“ Ей тези думи, казани от
Коментари Харесай

Българите и полупразната зала

„ Българите доста обичат художествената гимнастика. “ Ей тези думи, казани от спортния министър Кралев по време на откриването на 36-ото международно състезание във вторник вечерта напряко прободоха сърцето ми. Докато той и формалните посетители се изредиха пред микрофона да приказват суперлативи (напълно заслужени) за съвършената организация, за гостоприемството и всичко най-най в София, залата беше полупразна. Мощната съветска агитка беше толкоз огромна, че нямаше по какъв начин да не ме заболи неналичието на български зрителски интерес в залата. А оправданието, че вторник е работен ден, нищо че беше 20 часа вечерта, не го одобрявам. Нито пък „ високата “ цена от 10 лв. на билетите.

Този голям труд на цялата федерация и на организационния комитет, страхотната реклама, чудесните ни девойки – не го заслужават. И това се случва на толкоз дълго чаканото международно в надали не най-българския спорт, както обичаме да назоваваме художествената гимнастика. Причини сигурно има. Но и за тях ще им пристигна времето.

Но в този момент мога единствено да установявам: Министър Кралев, излиза, че не „ познавате “ българите. Дано съботата и неделята ме опровергаят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР