Българите много бързо забравят как по програмата за санирането се

...
Българите много бързо забравят как по програмата за санирането се
Коментари Харесай

Борисов: Българите много бързо забравят - не оценяват, че им санирахме блоковете

Българите доста бързо не помнят по какъв начин по програмата за санирането се правеха блоковете, дано в този момент да оценим какво сме изгубили. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на конференция в Стара Загора, излиза наяве от видеоклип в профила му във Facebook.
„ На „ Южен поток “ беше наложена от Европейска комисия процедура за корупция и по тази причина го бяха спрели. Зелената договорка върви със страшна скорост. Има технологии в този момент, за които се приказва, че се изследват, с цел да има по-малко излъчвания, само че би трябвало да мислим какво ще вършим в бъдеще. Това са тези, за които си заслужава с политиците да се забележим и да спорим “, уточни той.
„ Българите доста бързо не помнят. Обходът на София върви доста бързо. Да забележим по какъв начин ще бъде второто тримесечие. В първата половина бяхме доста добре. Как се яви този ковид и умъртви света – душевен, финансово и стопански плюс умрелите. Бъдете и бдителни, и здрави! “, сподели още министър председателят.
„ С нас се съизмерват и това би трябвало да ни прави доста виновни и деликатни. Трябва към този момент да си мериш всяка дума. Толкова промишлеността е напреднала в тази посока, че могат да режат, постановат и пускат всичко “, сподели той.
„ По-абсурдна обществена стратегия няма от тази за санирането. Държавата да пристигна да ти ремонтира жилището, да го направи енергийно дейно, красиво и по-трайно и най-после да му намериш недостатък. Така ни награбиха за тази стратегия, а тогава кметовете бяха по този начин общителни да си мълчат, само че в този момент ги очаквам да си поплачат задоволително. Чули ли сме някой за санирането някъде да ни похвали? На всеки гражданин на саниран блок се е повишила цената на жилището с най-малко 15 хиляди лева Няма хората по какъв начин да не харесват да идваме и да им създадем къщата по-красива скъпа. Сега очаквам подписки, малко да се върнем обратно и да я подновим тази стратегия. Трябва да схванат хората още за какво беше спряна. Заваля дъжд и един блок прокапа. Пишман станах, че съм се захванал. Нека в този момент да оценим какво сме изгубили. Сега хората започнаха да усещат “, уточни министър председателят.
„ Сега доста пари се харчат над бюджета по мярката " 60/40 ". Много пари се харчат и за защитни средства и дрехи. Затова гледаме да не се разгръщаме доста. Нашите проекти преди време бяха по 1 милиарда на година да се отделят за саниране. За 10 години по този начин нямаше да има несаниран блок. Сега строим нови учебни заведения, както бяхме дали обещание - двойно нарастване на заплатите на учителите и 10% върху приходите “, добави Борисов.
Упреци в Европа нямаше. В такива моменти нацията би трябвало да е единна. Някои хора нямат никакво чувство, че сме в рецесия. Искат в допълнение пари за други неща. Стравихме се добре, запазихме хората живи в най-тежкото време. Сега чувството е, е всничко се е разминало, само че но не е и би трябвало да бъдем деликатни “, съобщи той.
Сподели с твоите другари
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР