Българите масово купуват имоти в Турция. Към момента интересът е

...
Българите масово купуват имоти в Турция. Към момента интересът е
Коментари Харесай

Българите с огромен интерес към имотите в Турция

Българите всеобщо купуват парцели в Турция. Към момента ползата е с капиталова цел, като българите търсят да купят преференциално недвижимости в селища, които са наоколо с турското морско крайбрежие, без значение от района. Това обясниха брокери на парцели, оповестява „ Труд “.

Причина за огромния интерес към къщи и жилища в южната ни съседка е голямото обезценяване на турската лира, което направи вложенията в парцели извънредно преференциални за чужденци.

В турските уеб сайтове за недвижимости цените на тристайни жилища в затворени комплекси в курорти като Мармарис, Анталия и Кушадасъ стартират от към 40 000 евро, а цената пораства съгласно включените екстри като за квадратен метър се заплаща приблизително по 650-750 евро. Подобни цени могат да се намерят даже в някои квартали на Истанбул. Офертите са оповестени в уеб сайтове, които търсят главно непознати клиенти, т.е. са повишени спрямо цените за локалния пазар. При това става въпрос за цени, които при действителен интерес и договаряния могат да бъдат понижени с от 5 до 10 на 100, разясниха от сектора.

Много по-изгодно е обаче да се търси непосредствено ьпрез притежател, защото тогава цените са най-малко с 30 на 100 по-ниски. Затова и доста българи, които търсят да закупят парцел ревизират разгласи в турски групи за продажба на парцели в обществените мрежи или търсят медиатори българи, които живеят в Турция за контакти.

Справка измежду обявите в обществените мрежи демонстрира, че тристаен апартамент от 145-160 квадрата в някои от приблизително огромните турски градове, може да се откри против 20-25 000 евро, само че само в случай че обявата е от притежател. Към тези парцели също има интерес, главно от фамилии на българи с турски генезис, които желаят да купят парцели за децата си в академични градове, за техни близки родственици, които са напуснали страната преди години или просто като инвестиция, поради преференциалните предложения.

Основните купувачи на недвижимости са българи, руснаци, чехи, словаци, поляци, румънци и израелци, настояват от турските уеб сайтове за недвижими парцели.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР