Българите Лъчезар Вълчев и Божидар Саръбоюков се класираха за финала

...
Българите Лъчезар Вълчев и Божидар Саръбоюков се класираха за финала
Коментари Харесай

Лъчезар Вълчев и Божидар Саръбоюков са финалисти в тройния скок на еврошампионата до 20 г.

Българите Лъчезар Вълчев и Божидар Саръбоюков се класираха за финала на дисциплината троен скок на европейското състезание по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години в Йерусалим, Израел.

И двамата ни представители минаха квалификационната норма от 15.60 метра, което им разреши да не вършат всичките си три опита..

Пръв това стори, който още при първото си излизане на пистата скочи 15.84 метра и по този начин си подсигурява място в борбата за систематизиране на медалите. Малко по-рано през днешния ден стана ясно, че в резултат на мощното си показване във вторник от 19 до 26 август в Будапеща.

Лъчезар Вълчев пък стартира своето присъединяване през днешния ден с фаул, само че при втория си опит реализира 16.01 метра и по този начин оглави класирането в квалификациите в тройния скок. Любопитен факт е, че преди година на същия стадион Вълчев стана европейски първенец в дисциплината, само че в долната възрастова група до 18 години.

Финалът в тройния скок на еврошампионата до 20 години в Израел ще бъде на следващия ден (10 август) от 19:35 часа българско време и ще бъде излъчен НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3!

За страдание, третият ни представител в конкуренцията и бронзов медалист от европейското до 18 години през предходната година Васил Русенов остана надалеч от най-хубавото си показване и след два несполучливи опита в третия той реализира едвам 14.28 метра, с което той остана предпоследен в пресявките.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР