Българите, които вече са ваксинирани с първата доза от препарата

...
Българите, които вече са ваксинирани с първата доза от препарата
Коментари Харесай

Втората доза за ваксинираните ще е гарантирана, независимо че Pfizer намалява доставките

Българите, които към този момент са имунизирани с първата доза от препарата на Pfizer обезпечено ще получат в период и втората си доза без значение че производителят Pfizer/BioNTech ще достави в Европейски Съюз по-малко количество ваксини поради преструктуриране на производството си за увеличението. Това увери в неделя Богдан Кирилов, шеф на Изпълнителната организация по медикаментите. Задължително втората доза от препарата би трябвало да бъде сложена 21 дни след първата.

От предстоящи 35 000 дози от имунизацията на Pfizer в понеделник в България ще дойдат единствено 18 700 дози, като с доставката при започване на февруари ще се възвърне в началото плануваното количество, стана още ясно от думите на Кирилов. Като след средата на идващия месец се чака доставка на много по-сериозни количества.

" По-малките количества ще основат усложнения, тъй като организацията постанова авансово установяване на хората, които ще бъдат имунизирани, само че значимото е, че за хората, които са получили първа доза ние резервираме останалото количество, тъй че за тях ще има в този момент опция да бъде сложена втората доза " , сподели Кирилов пред Българска национална телевизия. Той посочи, че количествата са авансово заделени от първата партида на доставка на препарата.

Към момента са имунизирани 18 000 българи

Продължава позитивната наклонност на по-малко регистрирани нови случаи на Covid-19 в страната. За последното денонощие новите случаи са 233, от оповестените в събота. Данните идват обаче въз основата на доста по-малко направени проби 4682, от тях 3321 са PCR, а останалите 1307 са бързи антигенни проби.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР