Българите, които са получили след ваксинация с одобрена от ЕС

...
Българите, които са получили след ваксинация с одобрена от ЕС
Коментари Харесай

Пътуваме с COVID-сертификат до поне шест страни от Евросъюза

Българите, които са получили след имунизация с утвърдена от Европейски Съюз ваксина, могат да пътуват свободно в една четвърт от страните - членки на Европейски Съюз. Това сподели инспекция на " “.
Страната ни получи през вчерашния ден формалното удостоверение от Европейската комисия, че сме сполучливо свързани с Централната система на DGC – Дигитален зелен документ. С този документ жителите ни могат към този момент да пътуват до Германия, Австрия, Гърция, Италия, Кипър и Малта. Очаква се напълно скоро и Испания да разреши влизането на нейна територия с уверение за имунизация против ковид. Без проблем и без показване на каквито и да било документи пък е влизането в Румъния и Сърбия, които позволяват нашенци, без да е нужно те да си вършат PCR проучване даже и да нямат имунизационен паспорт. С Коронавирус документ българите могат да пътуват и до още една балканска страна – Турция, само че там одобряват единствено имунизирани с имунизацията на Pfizer.
 Старите документи за ваксина ще се сменят онлайн след 4 юни Старите документи за ваксина ще се сменят онлайн след 4 юни
Всички жители, които към този момент са получили документ за сполучливо минал имунизационен цикъл против COVID-19, ще могат да преиздадат своя...
“ЕК утвърди формуляра за имунизация на България, който ще бъде част от зеления цифров европейски документ, сподели зам.-министърът на опазването на здравето Димитър Петров пред Българска национална телевизия. Страната ни е измежду първите 13 в Европейски Съюз, чийто формуляр е утвърден от Брюксел, изясни Петров. Държавите, които към сегашния миг са включени в интеграцията за зелен документ на равнище Европа, са Белгия, България, Чешка република, Германия, Дания, Гърция, Хърватия, Исландия, Италия, Литва, Полша и Португалия.
Сертификатът за имунизация съдържа следната информация: имена и датата на раждане на имунизираното лице; кода по интернационалната подредба на лекарствените средства; комерсиалното название на продукта; производителя; партидата; датата на слагането на ваксините; страната на поставяне; имунизационния център и други наложителни атрибути. До средата на месеца ще бъдат подготвени и другите 2 детайла от цифровия документ - за отрицателен тест за съществуването на вирус и при преболедуване.
Въвеждането на европейския дигитален зелен документ за имунизация против COVID-19 у нас става допустимо, откакто Националният систематичен интегратор " Информационно обслужване " организира сполучливи проби и приключи интеграцията на българската система със системата на Европейската комисия. Това значи, че българските документи са съвместими с издаваните от системите на другите страни от Европейски Съюз.
Зеленият документ влиза в действие от 1 юли. А всички, които имат издадени документи за имунизация, ще могат да получат зелени документи след 4 юни. За задачата не е належащо да посещават персонален доктор и да имат електронен автограф. Готви се и мобилно приложение, с което ще може да се смъкна новият формуляр.
 За да пътувате и да се върнете без боязън от карантина, по-добре вземете новия имунизационен документ За да пътувате и да се върнете без боязън от карантина, по-добре вземете новия имунизационен документ
Ще може ли български жител да пътува до друга страна-членка на Европейски Съюз с имунизационния документ, (който беше) издаван до 01.06.21 година...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР