Българите, които притежават имоти в чужбина са задължени да ги

...
Българите, които притежават имоти в чужбина са задължени да ги
Коментари Харесай

Българите с имоти в чужбина трябва да ги декларират в НАП - автоматичният обмен в ЕС ги издава, ако не го направят

Българите, които имат парцели в чужбина са задължени да ги заявяват в годишната данъчна декларация по член 50 от ЗДДФЛ до 30 април, припомнят от Националната организация за приходите.

От ведомството акцентират, че разполагат с данни за недвижимото имуществото на наши сънародници зад граница, както и за приходи им от отдаването на парцелите чартърен.

" Тази информация се получава годишно в Национална агенция за приходите по линия на автоматизирания продан с страните членки на Европейски Съюз, след което се проучва и съпоставя с подадените от сънародниците ни заявления и оповестените в тях данни ", означават от Национална агенция за приходите.

" Property development " и " позволение за обмисляне ": Как се печели от парцели във Англия

Един документ може да усили цената на парцела с 10%

В случай че бъдат открити несъответствия или липса на подадена декларация, от приходната организация дават опция на физическите лица да поправят формулярите си и да разгласят имуществото си в чужбина и приходите си от отдаването му чартърен. Ако все пак, нужните корекциите не бъдат направени и пропуските не са отстранени, по отношение на неточните притежатели на парцели в чужбина ще бъде формирано контролно произвеждане.

" Автоматичният продан на информация е значим инструмент, който приходната организация употребява за реализирането на ефикасен надзор върху спазването на данъчните отговорности. Преди да стартираме с контролните ограничения, ние осведомяваме жителите за позволените пропуски и несъответствия и ги приканваме да ги отстранят. Смятаме, че този партньорски метод е доста ефикасен и води до поправяне на държанието на данъкоплатците и все по-висок растеж на жителите и компаниите, които правилно съблюдават данъчно-осигурителното законодателство ", съобщи зам. изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов.
 Укриването на налози при покупки на парцели в Гърция става все по-масово
Укриването на налози при покупки на парцели в Гърция става все по-масово

Всяка година ще се преизчислява автоматизирано цената на всеки парцел според това по какъв начин се развива пазарът
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР