Българите, които планират да учат след 2 години в английски

...
Българите, които планират да учат след 2 години в английски
Коментари Харесай

Лондон увеличава четворно таксите за български студенти

Българите, които възнамеряват да учат след 2 години в британски университети, ще би трябвало да заплащат доста повече от сегашните наши студенти на Острова. Това излиза наяве от проект на английското министерство на образованието по отношение на Брекзит, заяви "24 часа ".

Според него таксите за европейски студенти, които ще бъдат признати през образователната 2021/2022 година, би трябвало да се усилят и да се изравнят с тези за останалите чужденци. В момента цената за европейците е идентична с тази на английските им сътрудници, като най-много на година следването им може да коства 9250 паунда. Ако изгубят тази си привилегия, дължаща се на английското участие в Европейски Съюз, ще им трябват сред 10 000 и 38 000 паунда годишно, колкото сега заплащат останалите задгранични студенти в Англия.

Освен това те към този момент няма да имат право да получават нисколихвени студентски заеми. Схемата е извънредно удобна за европейските студенти, изключително тези, идващи от страни с по-нисък витален стандарт, каквато е България.

Британското държавно управление отпуска до 9000 паунда на човек годишно, които покриват изцяло таксите за образование. Отделно дава и пари за прехрана. Заемите са при доста ниска рента и изплащането им стартира, когато студентът приключи, тръгне на работа и стигне избран приход. За България той е 12 хиляди паунда годишно, а за Англия - 21 хиляди
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР