Българите, които живеят в Южна Америка, скоро ще имат своя

...
Българите, които живеят в Южна Америка, скоро ще имат своя
Коментари Харесай

В Тирана се провежда Световната среща на българските медии

Българите, които живеят в Южна Америка, скоро ще имат своя телевизия. Това стана ясно по време на 15-ата международна среща на българските медии, която се организира в албанската столица Тирана.

Телевизията е основана от Българското сдружение в Аржентина. Новата медия, наречена „ Лос Булгарос ТВ ", си слага за цел да сплоти българската общественост на целия континент Южна Америка, посочи един от основателите и – Иван Цанков от онлайн радиото „ Моята България “ в Буенос Айрес:

„ Самото име подсказва, че малкия екран е на българите в тази част на света. Бихме желали след време, когато нашата телевизия навлезе в живота на българската диаспора, феновете да споделят: „ Да, имаме вяра в тази информация, тъй като я излъчиха по „ Лос Булгарос ТВ ", показа Цанков.

" БГ Войс " - Чикаго получи обичайна премия за разпространяване на българската просвета от българоезични медии в чужбина

В срещата участваха представители на 40 български медии от Европа, Северна и Южна Америка, които разискаха ролята на медиите в поддържането и отбраната на националните цели. Тази година обичайна премия за разпространяване на българската просвета от българоезични медии в чужбина получи електронното издание „ БГ Войс “ – Чикаго на журналиста Ясен Дараков.

Вчера - във втория ден на форума в Тирана, участниците разискаха проблемите в областта на туризма в подтекста на националните цели, провокациите пред медийните бизнес модели, свързани с взрива на гратис наличие в интернет, както и смисъла на културните формати. Медийният специалист Георги Лозанов разяснява:
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР