Българите, които бяха блокирани на летището в Париж, вече са

...
Българите, които бяха блокирани на летището в Париж, вече са
Коментари Харесай

Връщат ни 70-те пишман гурбетчии с полет от Франция

Българите, които бяха блокирани на летището в Париж, към този момент са на територията на Франция. Те са били позволени отвън летището. Очаква се през днешния ден с първия полет за София те ще бъдат върнати назад в България. Това удостовери консулът ни във френската столица Милена Узунова във включване по NOVA.

Вчера от Външно министерство оповестиха, че 70 български жители, сезонни служащи в земеделието, са били блокирани на летище в Париж. Групата е пристигнала на летище „ Шарл де Гол “ във френската столица на 5 май, като служащите са били наети у нас посредством посредническа компания. Допуснати да се приберат до домовете си във Франция са единствено няколко от сънародниците ни, които имат и френски документи за идентичност.

“След кацане, чакахме в една дълга колона. Един от служителите на реда попита дали има други хора, с изключение на българи, и ги повика. Аз отидох при него и му споделих, че ние сме българи, само че имаме и френски карти. Тогава ни извика при него ”, описа Христофор, който към този момент е съумял да стигне до крайната си дестинация.

“В нашия полет имаше селскостопански служащи и хора, работещи в строителството. Повечето хора бяха от малцинствата ”, сподели още българинът.

Пишман гурбетчиите са настанени в постройка на Червения кръст, която се намира покрай летището. Твърдят, че са им конфискувани Иззети са им всички персонални движимости и телефони. " Снощи към 5-6 часа ни докараха тук. Условията са положителни. Ние носим маски, а на летището никой от служителите на реда не беше. Тук също не носят маски. По-възрастните хора носеха в себе си медикаменти, които обаче им бяха иззети ", сподели един от тях.

„ Не е правилно, че са им отнети персоналните движимости. Техният роман се отнася за 5-ти май. Телефоните им не са били отнети от самото начало. Част от хората са разговаряли с околните си и работодателите си “, съобщи консулът ни във френската столица Милена Узунова.

„ Лично разговарях с хората през вчерашния ден. Казаха, че са удовлетворени от изискванията, в които са настанени “, сподели още тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР