Българите, живеещи зад граница, са изпратили 860 милиона евро или

...
Българите, живеещи зад граница, са изпратили 860 милиона евро или
Коментари Харесай

Българите в чужбина са ни изпратили над 1,7 милиарда лева за година

Българите, живеещи зад граница, са изпратили 860 милиона евро или над 1,7 милиарда лв. на околните си в страната през 2016 година
По-голямата част от тази сума – 552 милиона евро идва от страни членки на Европейския съюз (ЕС), демонстрират данни на европейската статистическа работа Евростат.
Изчисленията за предходната година демонстрират, че българите, живеещи в страни отвън Европейски Съюз, са изпратили доста по-малка сума – 317 милиона евро. Тя обаче е цели 35 пъти по-голяма от парите, които са били изнесени от България през годината.
От Евростат регистрират, че те са общо 9 милиона евро, като по-голямата част – в размер на 6 милиона евро, е потокът за страни отвън Европейски Съюз.
Само преди ден от Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ пресметнаха, че за естествен живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и две деца, са нужни 2301 лв. на месец.
Тези пари са нужни, с цел да се задоволяват главните потребности, свързани с храна, с изискванията на живот, опазване на здравето и обучение.
Официалните данни за заплатите на наетите през третото тримесечие на 2017 година регистрират междинна работна заплата за страната от 1037 лв., която е с близо 30% по-ниска от нужните междинни стойности за прехрана.
Под издръжката на живота са 75% от семействата в България или общо 5 400 000 българи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР