Българите изпращат депутати с две инструкции – не се съюзявайте

...
Българите изпращат депутати с две инструкции – не се съюзявайте
Коментари Харесай

Топ социолог: Розовата мечта на ГЕРБ е да раздели ДБ от ПП

" Българите изпращат депутати с две указания – не се съюзявайте с " гадовете “ и направете някаква коалиция. " Продължаваме промяната “ и " Демократична България “ не престават да стоят на полярната картина. Борисов се насочва по консенсусната “. Това съобщи в предаването " Лице в лице “ социологът Андрей Райчев.

Според него претендентът за премиер проф. Николай Габровски няма да успее да сформира държавно управление, само че поръчката за кабинет " налива вода в мелницата на консенсуса “.

" Консенсусът в България побеждава. Това беше борбата между БСП и Съюз на демократичните сили. Кой победи и кой умря? Водата и камъкът като се бият кой побеждава – водата “, уточни той.

Социологът добави, че вратите остават отворени за кабинет с третия мандат:

" За госпожа Нинова е доста значимо да влезе в държавно управление. Това е единственото, с което може да се яви на този конгрес. Ако тя е отвън държавно управление, с четири неприятни избора и на всичко от горната страна прогонена от съдружниците си, невзета в държавно управление – с какво ще иде на конгреса? “.

" Аз въобще не мисля, че ГЕРБ преследва властта, а излизане от изолираност. На тях им остана единствено да разделят " Демократична България “ от " Продължаваме промяната “. Това е розовата им фантазия. Те са огромна партия и центристка. Като си в центъра, а полюсите не надвиват – ти си на власт “, добави Райчев.

" Демократична България “ не може да стане огромна партия, само че може да завоюва София. Без ПП няма да се оправят с тази задача, безапелационен е той.

Президентът назова водачите на " Продължаваме промяната “ " шарлатани “ и " крадци “, а те по-рано – " народен изменник “ – красиво “, разяснява социологът във връзка напрежението сред водачите на втората по величина партия и президента.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР