Българите изпитват най-голямо нежелание в ЕС да се ваксинират -

...
Българите изпитват най-голямо нежелание в ЕС да се ваксинират -
Коментари Харесай

Проучване: Българите с най-голямо нежелание в ЕС да се ваксинират

Българите изпитват най-голямо отвращение в Европейски Съюз да се имунизират - 67 % от пълнолетните хора в България споделят, че е малко евентуално или доста малко евентуално да се имунизират. Това сочи оповестено през днешния ден изследване на Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд (Юрофаунд), представено от Ройтерс.

Над една четвърт от пълнолетните жители в Европейския съюз надали биха се ваксинирали против COVID-19, когато това им бъде препоръчано, демонстрира изследването. Резултатите от анкетата също по този начин допускат, че има мощна връзка сред съмнението към имунизациите и потреблението на обществените медии, изключително там, където те са главен източник на информация.

Според допитването в Ирландия единствено 10 % от пълнолетните жители споделят, че не биха се ваксинирали.

Проучването демонстрира разделяне в настройките сред източната и западната част на Европа. Във всички западни страни членки на Европейски Съюз, като се изключи Франция и Австрия, делът на хората, възнамеряващи да се имунизират, е над 60 %, като в северните и средиземноморските страни, Дания и Ирландия равнището е още по-високо.

В източните държави-членки делът на хората, които имат намерение да се имунизират, е много по-малък, като варира от 59 % в Румъния до 33 % в България.

Анкетата сочи, че съществена роля за съмнението към имунизациите има времето, прекарвано в обществените мрежи, и типа на употребяваната медия. Делът на скептично настроените скача до 40 % измежду хората, за които обществените медии са главен източник на вести.

Сред хората, които употребяват обичайни медии, в това число вестници, радио и телевизия, единствено 18 % са скептични към имунизациите.

Допитването е извършено сред февруари и март 2021 година след една цялостна година на живот в изискванията на ограничаващи ограничения поради COVID-19 в 27-те държави-членки на Европейски Съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР