Българите имат по-кратък живот в здраве, сочи анализът Здравен барометър.В

...
Българите имат по-кратък живот в здраве, сочи анализът Здравен барометър.В
Коментари Харесай

Българите имат по-кратък живот в здраве, сочи анализът Здравен барометър

Българите имат по-кратък " живот в здраве ", сочи анализът " Здравен барометър ".

" В страните, където има релативно по-добри здравни детерминанти, хората живеят по-дълго, това се назовава " живот в здраве ". Това значи не какъв брой време живееш, а какъв брой време от живота си прекарваш пълноценно - да може да се обслужваш самичък, да не си на тежки медикаменти и така нататък Българите живеят не доста в здраве, само че някъде към 61-62 година започваме да взимаме по една шепа хапчета, в Швеция тази възраст е с 10 години напред ", сподели проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет ”Св. Климент Охридски ” и началник на плана " Здравен барометър " в ефира на " Денят стартира ".

Проф. Даниел Вълчев удостовери, че българите са най-пушещата нация в Европа и с най-малка физическа интензивност. По думите му излиза наяве, че българите одобряват най-вече количество алкохол и имаме минимум вложения в опазване на здравето.

Деканът на Юридическия факултет разяснява и тематиката с медицинските сестри и акушерките.

" Акушерките и медицински сестри имат заплащане под междинната работна заплата. Колкото и доста фрагменти да излизат, те няма да работят за тези пари. Можем по мек метод да окажем напън върху системата ", изясни той.

" Нашата здравна система е очевидно насочена към това да диагностицира към този момент болни хора, системата е неприятно насочена. Профилактиката, която е главното нещо да не се стига до тежки болести, при нас е извънредно занижена ", посочи той.

Проф. Вълчев уточни, че е в екипа и на самодейността " Юридически барометър ".

" Нашият екип прави проучването " Юридически барометър " към този момент 12 години, всяка година по два пъти, с малко спиране към коронавирус пандемията. Ние представяме данни за положението и развиването на правния ред в България, вършим рекомендации, каним посетители, дискутираме настоящи тематики ".



Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР