Българите имаме много неща, с които да се гордеем, а

...
Българите имаме много неща, с които да се гордеем, а
Коментари Харесай

Какво знаем за Ярослава Магучих - украинката, която счупи рекорда на Стефка Костадинова

Българите имаме доста неща, с които да се гордеем, а едно от тях е световният връх в скока на височина при дамите. Преди 37 години Стефка Костадинова скочи забележителните 2.09 метра, които се оказаха прекомерно висока летва за всички състезателки след нея.
 Истина ли е новината, че брачната половинка на Володимир Зеленски си е купила Bugatti Tourbillion
Истина ли е новината, че брачната половинка на Володимир Зеленски си е купила Bugatti Tourbillion

Пропагандата е на всички места и би трябвало да се внимава

Е, не щеш ли съвсем 40 години по-късно, се откри кой да скочи по високо от Костадинова. Вчера, 7 юли,  Ярослава Магучих скочи 2.10 метра на шампионата от Диамантената лига по лека атлетика в Париж, с което счупи върха на българката и записа името си в историята.

22-годишната украинка има обещаващо бъдеще пред себе си, а тя влезе в полезрението на всички още през 2019 година, когато завоюва премията за Изгряваща звезда в леката атлетика. Тогава Магучих бе едвам на 18 години, когато спечели сребърен орден в скока на височина на Световното състезание в Доха.

Тя записа международен връх за спортистите под 20 години със своето достижение от 2.04 метра. Преди да стартира да тренира висок скок и да стартира да чупи върхове, Ярослава Магучих е тренирала карате дружно със сестра си.

Но леката атлетика постоянно е била в кръвта ѝ. Ето за какво откакто е пробвала спринтовете, бягането с трудности и дългия скок, тя е схванала, че е най-хубава в скока на височина, пише European Athletics.
 Снимка 673613

В началото обаче резултатите ѝ не са били впечатляващи и самата тя признава, че не е можела да скочи на 1.40 метра. " Повратният миг пристигна на Украинското състезание, когато скочих над 1.55 метра ", сподели тя, според European Athletics.

Всеки, гледал скока ѝ, счупил рекорда на Стефка Костадинова, евентуално е забелязал, че украинската атлетка е решила да сплете косата си в две плитки. И това надалеч не е инцидентно. Ярослава Магучих го прави на всяко съревнование.
 Снимка 673612

Първоначално ѝ се е сторило по-практично и комфортно, само че се е трансформирало в традиция, която ѝ разрешава да се концентрира преди съревнование. Преди да счупи върха на Костадинова, персоналното най-хубаво достижение на Магучих е било 2.06 метра през 2021 година, написа Българска телеграфна агенция.
 Преди Wimbledon и Олимпийските игри в Париж - новите небеса в кариерата на Виктория Томова
Преди Wimbledon и Олимпийските игри в Париж - новите небеса в кариерата на Виктория Томова

Какво чака от представянето си на корта това лято тенисистката

С слагането на нов международен връх в скока на височина Ярослава Магучих несъмнено ще накара всички да гледат към нея след няколко седмици, когато стартират Олимпийските игри в Париж, на които тя ще взе участие. На предната Олимпиада в Токио украинката завоюва бронзов орден.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР