Българинът Владимир Зографски преодоля квалификациите и ще участва в първия

...
Българинът Владимир Зографски преодоля квалификациите и ще участва в първия
Коментари Харесай

Владимир Зографски преодоля квалификациите в Оберстдорф

Българинът Владимир Зографски преодоля квалификациите и ще взе участие в първия кръг за годината на веригата по ски-скок " Четирите шанци ". В пресяванията в Оберстдорф със 7-и стартов номер самоковецът скочи 110.5 метра, което с оценката за жанр на осъществяването означаваше 98.5 точки.

С този резултат Влади се подреди на 33-о място, изцяло задоволително с цел да попадне в първите 50 за утрешното съревнование. Най-добър в днешните квалификации, които минаха при непрекъснат мощен и срещуположен снеговалеж, се оказа австриецът Филип Ашенвалд. Той скочи 128.5 метра и има оценка от 134.9 точки.

Второто място през днешния ден е за норвежката сензация Халвор Егнер Гранеруд, а трети се подреди Цене Превц (Словения).

Квалификациите и утрешното съревнование минават без присъединяване на полския тим, защото Давид Кубацки се оказа инфектиран с ковид и това стана причина за изолирането и на останалите му съотборници. Липсата на полския тим несъмнено се оказа от изгода за състезатели от Франция, Русия и Чехия, които откриха място в главната скица за на следващия ден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР