Българинът в момента не харесва нищо ново и нищо старо.

...
Българинът в момента не харесва нищо ново и нищо старо.
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова: Българинът в момента не харесва нищо ново и нищо старо, няма да приеме вълна

Българинът сега не харесва нищо ново и нищо остаряло. Това сподели за аудиокаста " Това е България " на Радио " Фокус "  политическият психолог проф. Антоанета Христова. Българинът нищо няма да одобри като вълна сега. Той е доста деликатен, той не харесва никой, не желае и да му гласоподава, както той споделя – " няма да ти гласоподавам на всичкото дето се случва “, посочи тя.

" Моята обоснована догадка е, че ще увеличим броя на негласуващите, когато и да са тези избори. Въпреки че има време, могат доста неща да се случат до тогава, дано да не бъдем… Т.е. едно събитие може да обърне колата или да обърне наклонност. Но за момента процентът хора, които споделят " Няма за кой, нищо не ми харесва “, става все по-голям и по-голям. Ако на предходните парламентарни избори към мен имаше хора, които заявяваха въпреки всичко желанието си, в обществените мрежи имаше борби, имаше борби, сега аз не виждам борби на същински хора в обществените мрежи, а на тролове, тъй като те елементарно се разпознават ", сподели още политическият психолог.

Проф. Антоанета Христова изясни, че ако решиш да разпознаеш един трол му влизаш в профила и незабавно схващаш нов ли е, какъв брой е остарял, какви са му главните тези, какъв е форматът на фотосите му. Според нея троловете елементарно се разпознават. 

" Затова сега средата във " Facebook “ примерно е доста неориентировъчна, ти не може да схванеш посоката. ПП-ДБ мълчат, макар че групите им на тролове работят. Но троловете, а не групите на същинските хора. Битката е ужасно забавна, доста подмолна, скрита под доста пластове и би трябвало доста, доста да имаш опит и да знаеш какво да пипнеш, с цел да се ориентираш в обстановката, т.е. да кажеш, че в действителност мъчно може да прогнозираш какво ще се случи оттук насетне. Но дали ще може да заеме? Какво мога да кажа от неговото изявление (бел. ред. Иван Гешев по време на представянето на политическия си проект) – консервативно-патриотична ниша. Посланието е към хора, които не биха подкрепили " Възраждане “ поради съветското в имиджа им, съветския ориентир в имиджа им, хора, които са разочаровани от ГЕРБ поради събирането му с Политическа партия и отстъпването на цялата власт. Фактически към ГЕРБ останаха хората, които считат, че Бойко Борисов е направил огромен ход със събирането в Политическа партия и споделят " Ааа, той знае накъде води, той знае, той ще ги изиграе най-после “. Само тези останаха. Останалите седят, мълчат или са разочаровани. Това е второто. На трето място, несъмнено, че дребните обединения, консервативни, са част от този интерес и най-големият му таргет са негласуващите. Да, от позиция на този таргет, това е неустойчив таргет – отново проблем. Това е неустойчив, т.е. той няма към момента устойчиво, с логика на психиката на постоянен гласоподавател би трябвало да му дойдат, с цел да ги сътвори в устойчива поддръжка тези хора и те да останат стабилно при него. Но по какъв начин да ви кажа, аз за момента предвиждам да бъде фактор, само че какъв брой огромен – не мога да кажа ", сподели още проф. Антоанета Христова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР